Sałatka makaronowa z fasolą (4 porcje)
aby ją przygotować potrzebować będziesz m.in. makaron, czerwoną fasolę, młodą cebulę, natkę pietruszki, oliwę, ocet winny, musztardę Dijon, czosnek. Najpierw włóż do salaterki makaron, fasolę, cebulę i natkę pietruszki. Następnie przygotuj sos...
Składniki

MAKARON

150 g ugotowanego makaronu al dente
200 g czerwonej fasoli, ugotowanej
3 młode cebulki, pokrojone w drobną kostkę
1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki

SOS

1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
1 łyżka musztardy Dijon
1 ząbek czosnku, roztarty
pieprz czarny

Wykonanie

Do salaterki włożyć makaron, fasolę, cebulę i natkę pietruszki. Przygotować sos, łącząc oliwę, ocet, czosnek, musztardę, pieprz. Dokładnie wymieszać. Sałatkę polać sosem i wymieszać.

 

Zobacz więcej przepisów